Traminac sorta grožđa

Traminac

1. ŠTO JE TRAMINAC?

Kada je dobro proizvedeno, bijelo vino dobiveno od grožđa Traminac biti će naglo, aromatično, gotovo ljuto na nepcu s dozom egzotičnog voća poput ličija. Iako su njegovi ljubitelji više nego entuzijasti po pitanju njegovog iznimno karakterističnog okusa i nota bijelih vina dobivenih iz mirisnog Traminca, nekim ljubiteljima bijelih vina je odbojan snažan okus, a istina je da neki Traminci imaju tendenciju prema gorčini ukoliko ona nije pravilno uravnotežena. Kako bi to izbjegli, pojedini proizvođači zadržavaju na kraju preostali šećer. Za one koji vole slatke stvari, interesantno je znati da Traminac može biti proizveden kao izuzetno desertno vino i to je opcija koju proizvođači sve više koriste.

2. KOMBINACIJA VINA S HRANOM

Neovisno o Tramincu kao desertnom vinu, snažan okus čini ga izazovnim za uparivanje s hranom i potrebno je pažljivo birati ukoliko se želi izbjeći dominacija nad okusima hrane koja se služi uz. Jaki sirevi i dimljeni losos su dobra kombinacija , čineći ovo vino dobrim izborom za zabave. Kao alternativa, poslužiti bocu dobro rashlađenog Traminca samog za sebe u dobrom društvu, ne može biti loš izbor.

3. TRAMINAC KALAZIĆ

Izražen, slojevit i bogat miris koji obiluje cvjetnim aromama poput onih od livadnog cvijeća i ruža, a posjeduje i atraktivne primjese meda, te fine citrusne note. Okus je kombinacija snage, svježine, aromatičnosti i pikantnosti u idealnom omjeru. Puno i snažno vino sa slatkastim primjesama u okusu i retrookusu, te slasna i dugotrajna završetka.

4. TRAMINAC – IZBORNA BERBA BOBICA KALAZIĆ

Intenzivan i atraktivan miris poljskog cvijeća i ruža pomiješan sa mednim notama i nježnim primjesama plemenite plijesni. Okus je sladak prvenstveno, ali i snažan, slastan kremast i nježno pikantan. Retrookus je slatkasto pikantan i drži se na usnama desecima minuta po ispijanju.

Traminac izborna berba bobica

Ovo plemenito vino ima izražen, slojevit i bogat miris koji obiluje cvjetnim aromama poput onih od livadnog cvijeća i ruža, a posjeduje i atraktivne primjese meda, te fine citrusne note. Okus je kombinacija snage, svježine, aromatičnosti i pikantnosti u idealnom omjeru.
Puno i snažno vino sa slatkastim primjesama u okusu i retrookusu, te slasna i dugotrajna završetka.

Vina vinarije Kalazić

intenzivna, bogata i elegantna vrhunska vina s naglašenim sortnim obilježjima od ručno ubranog grožđa s odabranih položaja. Brižno njegovana i proizvedena najmodernijom vinarskom tehnologijom s jasnim ciljem da sva raskoš pojedine vinske sorte bude pažljivo očuvana i potom vjerno prezentirana u natočenoj čaši pruživši nezaboravan užitak. Baština tradicije i modernosti!

pomno izabrani grozdovi s odabranih trsova ručno se beru za premium line vina.
Tradicionalna i istodobno moderna, raskošnih sortnih aroma, snažnog tijela i velikog potencijala za odležavanje dozrijevaju u bačvama od slavonskog hrasta i tišini baranjskog gatora.
Profinjenost satkana u hrastovim bačvama i elitnim gutljajima!

Gdje možete kupiti naša vina?
WEB SHOP
VINA VINARIJE KALAZIĆ

Pozivamo vas da posjetite naš vinski webshop na adresi www.wine-online.eu koji je izrađen prema najusvremenijim standardima kako bismo vama, našim vjernim kupcima, osigurali što bržu, jednostavniju i sigurniju kupnju.

Uživajte u kupovini na našem web shopu iz udobnosti svojeg naslonjača!

Scroll to top