Pinot sivi - grozd u vinogradu

Pinot sivi

1. ŠTO JE PINOT SIVI?

Pinot sivi može varirati od dinje do kruške a pojedini vrste čak nude suptilne arome tropskog ili citrusnog voća, uz česte komponente meda i dima. Boja Sivog Pinota je blijeda, slamnato žuta sa pojedinim zlatnim odsjajima. Potrebno je napomenuti da mu je tekstura vrlo glatka, sa svilenkastim prizvukom koji ostavlja na nepcu.
Ovisno o stupnju dozrelosti tijekom berbe i vinifikatorskim tehnikama, Pinot Sivi može biti oštrog ukusa i lagan, ili, vrlo bogat, zaobljen i punog tijela.

2. KOMBINACIJA S HRANOM

Pinot sivi se dobro slaže s plodovima mora, laganom tjesteninom i kombinacijama uz krekere od sira. S obzirom da je ovo vino samo po sebi bogato kiselinama, treba izbjegavati uparivanje s hranom koja ima kisele sastojke, poput citrusnog voća ili jela s rajčicom.

3. PINOT SIVI VINARIJE KALAZIĆ

Iznimno atraktivan miris obiluje zrelim pa i prezrelim voćnim aromama kontinentalnog voća poput jabuka, banana i krušaka. Zrelost se očituje i u dodatnim herbalnim primjesama začinskog karaktera. Okus je poput mirisa također zrelog karaktera, te naglašene punoće, kojoj uz snažan alkohol ponajviše doprinosi obilan ekstrakt čije je bogatstvo osim za punoću zaslužno i za dugotrajan i privlačan retrookus voćnog karaktera.

Vina vinarije Kalazić

intenzivna, bogata i elegantna vrhunska vina s naglašenim sortnim obilježjima od ručno ubranog grožđa s odabranih položaja. Brižno njegovana i proizvedena najmodernijom vinarskom tehnologijom s jasnim ciljem da sva raskoš pojedine vinske sorte bude pažljivo očuvana i potom vjerno prezentirana u natočenoj čaši pruživši nezaboravan užitak. Baština tradicije i modernosti!

pomno izabrani grozdovi s odabranih trsova ručno se beru za premium line vina.
Tradicionalna i istodobno moderna, raskošnih sortnih aroma, snažnog tijela i velikog potencijala za odležavanje dozrijevaju u bačvama od slavonskog hrasta i tišini baranjskog gatora.
Profinjenost satkana u hrastovim bačvama i elitnim gutljajima!

Gdje možete kupiti naša vina?
WEB SHOP
VINA VINARIJE KALAZIĆ

Pozivamo vas da posjetite naš vinski webshop na adresi www.wine-online.eu koji je izrađen prema najusvremenijim standardima kako bismo vama, našim vjernim kupcima, osigurali što bržu, jednostavniju i sigurniju kupnju.

Uživajte u kupovini na našem web shopu iz udobnosti svojeg naslonjača!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Scroll to top