Chardonnay - grozd u vinogradu

Chardonnay

1. ŠTO JE CHARDONNAY?

Bogato je prava riječ što podjednako opisuje Chardonnay i objašnjava njegovu popularnost. Njegova aroma je posebna, delikatna, teška za okarakterizirati, laka za prepoznati.
Najčešće sadrži mirise poput jabuke, citrusa, breskve ili tropskog voća. Njegova delikatnost je takva da čak i mali postotak neke druge sorte dodan u Chardonnay u potpunosti počne dominirati njegovim mirisom i okusom. Hrast često nadjača Chardonnay ako je vino fermentiralo ili odležavalo u novim bačvama ili bilo čuvano u njima.
Ovo vino ima blijedožutu slamnatu boju s nijansom zeleno-žute, vrlo transparentno.

2. KOMBINACIJA S HRANOM

Odlično se slaže s mesom peradi, svinjetinom, plodovima mora te jelima s teškim umacima ili onima kojima je baza maslac. Isto tako, Chardonnay se može poslužiti uz guacamole, češnjak, salate, škampe s roštilja ili čak jela s curry-em.

S dugim, istaknutim završetkom, Chardonnay uživa vrlo svestran image, a obzirom na broj vinara, postoji vrlo široka paleta stilova i struktura. Njegova poznata delikatnost dozvoljava mu da upije uticaj različitih vinskih tehnika i posebnosti regije.

Od bogatog, kremastog, snažnog do izuzetno voćnog Chardonnaya koji dozvoljavaju naglasak na različitosti karaktera i izričaja, ovo vino zadovoljava većinu ukusa i gotovo sve kombinacije s hranom.

3. CHARDONNAY KALAZIĆ

Nježna i vrlo ugodna mirisa zrelog tropskog voća začinjena blagim notama vanilije. Snažna i privlačna okusa koji zbog obilnog ekstrakta i iznimne dozrelosti vina djeluje vrlo bogato i harmonično. Okus je također vrlo postojan te traje minutama po ispijanju, a retro okusom, osim sveprisutne topline provlači se ugodna pikantna nota koja zaziva novi gutljaj.

4. CHARDONNAY 2010 BARRIQUE KALAZIĆ

Suho voće te lješnjaci i bademi dominiraju u mirisu ovog iznimno bogatog i gustog vina. Hrast, privlačno nadopunjen vanilijom i začinima, savršeno izbalasniran ugodnim kiselinama čini ovo vino harmoničnim i toplim. Lijepa zlatno-žuta boja upućuje na kremast, zaobljen, ali istovremeno snažan okus izraženih barrique aroma.

Chardonnay 2010 jelen | Vinarija Kalazić Baranja

Chardonnay

Vrlo dubok i intenzivan miris, u kojem se razigravaju arome zrelih dunja, oraha, limuna, vanilije, plemenite plijesni i postojano tijelo podržano sočnim i visokim kiselinama osiguravaju dugovječnost ovog posebnog vina čiji finale traje vrlo dugo uz osjećaj užića i zadovoljstva. Zavodljivost mirisa, elegancija okusa i pitkost samo su neke od osobina ovog posebnog vina.

Vina vinarije Kalazić

intenzivna, bogata i elegantna vrhunska vina s naglašenim sortnim obilježjima od ručno ubranog grožđa s odabranih položaja. Brižno njegovana i proizvedena najmodernijom vinarskom tehnologijom s jasnim ciljem da sva raskoš pojedine vinske sorte bude pažljivo očuvana i potom vjerno prezentirana u natočenoj čaši pruživši nezaboravan užitak. Baština tradicije i modernosti!

pomno izabrani grozdovi s odabranih trsova ručno se beru za premium line vina.
Tradicionalna i istodobno moderna, raskošnih sortnih aroma, snažnog tijela i velikog potencijala za odležavanje dozrijevaju u bačvama od slavonskog hrasta i tišini baranjskog gatora.
Profinjenost satkana u hrastovim bačvama i elitnim gutljajima!

Gdje možete kupiti naša vina?
WEB SHOP
VINA VINARIJE KALAZIĆ

Pozivamo vas da posjetite naš vinski webshop na adresi www.wine-online.eu koji je izrađen prema najusvremenijim standardima kako bismo vama, našim vjernim kupcima, osigurali što bržu, jednostavniju i sigurniju kupnju.

Uživajte u kupovini na našem web shopu iz udobnosti svojeg naslonjača!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Scroll to top